2009. november 30., hétfő

Mercedes SLS itthon

Itthon készült a videó a Zugligeti úton, egy művészeti iskola előtt:


Utánajártam és kiderült, hogy Gorden Wagener tanárrá avatása miatt volt kiállítva a MOMÉ előtt. El is látogattam oda délután és egy gyönyörűen kivilágított autó fogadott. Épp a Pappas autó vezetője próbálgatta, pörgette is rendesen, azt a hangot nehéz leírni. Sokkal karakteresebb, mint a többi AMG Merci, amiben ugyan ez a blokk van. (persze ebbe módosításokkal került)
Később a belsőt is megcsodálhattam, ami nagyon szépre sikeredett. Kényelmes is azok szerint, akik ültek benne, nekem sajnos nem volt lehetőségem rá. (nem öltöztem ki, nem akartam nagyon pattogni a sok öltönyös ember között)Az autó hátulja sokak szerint fantáziátlan. Szerintem nincs így, mondjuk a szárny elég sokat dob rajta: Ami nagyon furcsa volt az a kilincs. Az autó oldalából lehet kiszedni, majd azzal felfelé nyitni az ajtót. Maga az ajtó nagyon szép és nagyban megkönnyíti a beszállást, igaz már nem olyan alacsony a kocsi, mint a 300SL volt anno. (volt szerencsém már olyat is megcsodálni belülről)
Miközben a fotókat csináltam hallottam, hogy jópár vevő is megfordult aznap. Sokan csak beültek, beindították és írták is az előszerződést. Pedig nem olcsó az autó, 54 millió forinttól indul és valahol 72 a vége. (persze a csillagos ég) Ha jól meggondoljuk mégsem olyan drága autó ez. Egy Sl65 AMG-t 65 millió körül kap meg az ember és az sokkal hétköznapibban néz ki, kevésbé sportautós kinézetű.Nem is gondoltam volna, hogy mostanában látok majd SLS-t, de hála a rendezvénynek elég közel kerülhettem hozzá. Kíváncsi leszek, hogy mikor jelenik meg az első példány a hazai utakon. Rajta leszek és igyekszem majd lefotózni. :)

2009. november 29., vasárnap

2009. 11. 28. Bécs

Nagyon örültem pénteken, mert kiderült, hogy mégis mehetek Bécsbe! Hajnalban indultunk, de 10 -kor már oda is értünk, majd egy kis kultúrálódás után meg is kezdtük a spottolást. Még az autópályán láttunk egy Phantomot és egy RUF CTR 3-ast, de ezekről nincs kép, pedig a RUF igazi ritkaság.
Bécsben először egy N00-as V8 Vantage-t láttunk, de sajnos nem született róla kép. Igaz a Hofburgnál megtaláltuk a nagytestvérét a V12 Vantage-t:Ott volt a Luxury.please rendezvény, ezért az épület előtt az Aston mellett egy F430 állt és sok másik KGA-s autó is megfordult. A parkolóban 8-10 jó autót találtunk, de másfelé is járkáltunk azért. A Ferrari szalonhoz menet találtunk rá egy gyönyörű kék Panamera is, aminek gyári rendszáma volt. (S-GO) Útközben temérdek Bentley-t is láttunk, de ezeket egy idő után nem is számoltuk már. (volt olyan, hogy egy perc alatt 3 jött)Még a buszról láttunk egy Phantomot, amiről nem sikerültek jól a képek, de szerencsére később újra jött a Ringen. Mint kiderült egy nagyon ritka évfordulós modell volt, amiből csak 35 készült:Az Am Hof garázsban is jártunk, de igazán durva autók nem voltak lent, igaz így is akadt Panamera, California, R8 stb. csak a képek nem lettek olyan jók, mert sietni kellett. Még sötétedés előtt jött egy Z06-os Corvette is. Rendes volt a tulaj, mosolygott és hatalmasat gyorsult nekünk:Sötétedés után még megjelent a Pozsonyból már ismerős 599-es is a Hofburgnál, de viszonylag hamar el is ment. Épp begurult a helyére egy Maserati Gransport, amikor már menni kellett, ezért sajnos arról sem született kép. (így is késtünk kicsit a megbeszélt időhöz képest)
Nagyon jó volt a kirándulás, kint sokkal több autót látni még ilyenkor is, mint itthon. Legközelebb valószínűleg csak nyáron jutok ki, de hátha akkor még jobb lesz!