2009. június 20., szombat

BPCGP és Ferrari fotózás

Úgy terveztük Gabennal, hogy a reggeli startra megyünk ki, mert akkor még nincsenek olyan sokan.
Reggel, amikor kiértem, a kék 300SL és a Dino állt a Kempinski előtt. Sokan voltak körülöttük, de azért sikerült pár jó képet csinálni:
Reggel befutott Nylon is, de sietett szóbeli érettségire, csak pár képet lőtt. A rajtnál megvártuk az első két autót és láttuk, hogy máshol jobb képeket tudnánk lőni, ezért odébbálltunk. Először az Erzsébet_tér másik sarkán próbálkoztunk, de ott nem jött épp semmi old timer, "csak" egy F430-as! Gaben lőtt pár képet róla, majd utána eredtünk, mert tudtam, hogy hol szokott állni. Közben elhúzott mellettünk az Espada, ezt megvártuk az Andrássy elején. Még a sávok közé is befutottunk érte, de megérte:
Gaben körbefotózta az F430-ast, én pedig combo-kat lőttem vele az elhaladó OT autókkal. A Ladásat ZO-nak csináltam:
Az Andrássyról visszamentünk a starthoz, ahol az utolsónak induló autókat még megnéztük, köztük a szerintem legszebb Porschét is. Matt szürke volt, rendesen túráztatta a tulaja:

Épp kezdtük volna unni magunk, amikor izgalmassá váltak a dolgok, ugyanis elhúzott a verseny rajtja előtt egy Ferrari 430 Scuderia Spider 16M! Nagyot néztünk Gabennal és rögtön rohanni kezdtünk! Engem a Kempinski előtt majdnem elütött egy taxi, de sikerült kikerülnöm. Sajnos sehol nem kapott pirosat a Ferrari, ezért először, csak egy nagyon messzi képem volt róla. Nem adtuk föl, futottunk tovább és a Greshamnél megállt végre! A motort nem kapcsolta ki, de volt időnk körbefotózni. A tetőt is becsukta közben, majd, amikor szállt ki a tulaj, megkértem angolul, hogy hagy csináljak egy képet a belsőről, szerencsére megengedte. Vicces volt, mert a londinerekkel már magyarul beszélt. (Román rendszámos volt az autó, nem számítottam rá, hogy magyarul is tudhat a tulaj)
Rögtön vitték le az autót a garázsba, a lejárónál is meglett, talán ez lett a legjobb képem róla:
Gaben videót is készített:



Utána maradtunk még egy keveset, egy Corvette és egy Mustang Convertible volt a jutalmunk. Jó nap volt nagyon, főleg a Scuderia miatt, nekünk sikerült először itthon lekapni egyet! :)