2009. augusztus 13., csütörtök

A Csehek látogatása

Balázs szólt, hogy érdemes figyelni augusztus 11-körül, mert jönnek a Csehek a ringre. 11-én sajnos nem tudtam kimenni és ez lett a vesztem. Este szinte az összes autót elkapták Mufráék, másnap már sokkal kevesebben maradtak este. Voltam viszont a Hungaroringen, ahol meg én láttam más autókat is. A nagy szívfájdalmam a Mercedes SL 65 AMG Black Series. ( a pályán láttam, de csak egy rossz képem van)
A pályára úgy terveztem, hogy hamarabb kiérek és majd befelé menet elkapom őket, de ez a tervem sem sikerült. 9 óra nem volt elég korán, akkor már a pályán köröztek. Szerencsére kijártak tankolni, akkor sok autót sikerült elkapni. Szerencsére hamar jött a két nagyon várt autó, a sárga Maserati GranTurismo S és a Porsche 911 GT3 MKII:


Délelőtt főleg a Porschék rohangáltak kifele a kútra...
... de később érdekesebb autók is kijöttek:
Minden tulajt megkérdeztem, hogy fotózhatok-e, de mindenki azt mondta, hogy persze. Estefelé hosszabban is elbeszélgettem az egyikkel, úgy tűnt jól érezték magukat. A Roush Mustangos srácok megint rendesek voltak, intettek oda és visszafelé is:Láttam bemenni a Vezess.hu-s "kollégákat" is (cikkük), nekem nem sikerült bejutni. (időm sem volt elég) És, mint kiderült a Totalcar is cikkezett az eseményről.

Este a Ramada hotelhez mentünk, mert ott szálltak meg a tulajok/versenyzők. Sajnos sokan nem jöttek már vissza a pályáról, de azért volt pár érdekes autó.
Az 1.8-as obit is bevetettem, főleg részletfotókhoz. Igaz, a 456-os kép is gyönyörű lett vele:
Folyamatosan jöttek haza a sportautók, ki lábon, ki tréleren. A tréleres kategória legdurvább autója egy Radical SR3-as volt:A Z06-ost már messziről kiszúrtuk a hangja és a színe miatt.
Mentek egy kört a parkolóban, végül beállt a 456 és a GT-R mellé. Így gyönyörű combo-t alkottak:
Fotózgattunk, vártuk a többi autók érkezését, de a Black Series sehogyan sem akart jönni. Amikor már nagyon sötét lett feladtuk és hazamentünk.
Igaz, hogy sok autót már kétszer is láttam a Nyílt nap és Brno miatt, de még mindig érdekesek voltak.

2009. augusztus 9., vasárnap

Nemzetközi autóshírek

Csak, hogy nemzetközi státusomat megérdemeljem most egy olyan bejegyzés következik, amelyben az itthon látott külföldi autók nyomát követem.

Még a nyílt napon volt szerencsém ehhez a narancssárga IS F-hez, amely elég durván nézett ki a slickgumikkal. Most Lengyelországban kapták el titán felnikkel:

A másik autó távolabbról érkezett hozzánk és a szülőhazájában sikerült lencsevégre kapni másodszorra.
A zöld Aero 8 nem sokat volt kint a veterántúra rajtjánál, a Sofitel mélygarázsában parkolt.Most Londonban egy hotel mélygarázslejárójánál látták, még a matricák is stimmelnek az üvegén:Jó érzés, hogy a kint megforduló autók közül is láttam itthon párat, így ha azok külföldön feltűnnek, már ismerősként köszönthetem őket.