2009. május 13., szerda

Rendes tulaj

Nemrég újra láttam egy 308 GTS-t, a tulaj ismét nagyon jófej volt. Az első alkalommal mosolyogtak, amikor fotóztam őket a pirosnál, majd teljes gázzal kilőtt.

Most is hasonló volt a helyzet, csak nem volt piros lámpa. A Roosevelt közepén álltunk, amikor jött, látta, hogy fotózzuk, ezért satufékkel megállt a padka mellett és megvárta míg fényképezünk. Majd intettem és úgy kilőtt, hogy a kis gépnek ideje sem volt fókuszálni.


Mindig öröm ilyen tulajjal találkozni, csak sajnos nagyon ritkák… Egyre több a csúnyán néző, bunkó, esetleg beszóló autós, akik nem értem miért vesznek luxusautót, ha nem szeretnék, ha megbámulnák őket.

2009. május 10., vasárnap

Durva szombat délután

Szombat délelőtt bementem érdeklődni a gépem után a szervizbe, de nem tudtak semmi biztatóval szolgálni... (pedig 3 hete bent van már) Utána elmentem egy körre a Roosevelten, két Porsche volt a jutalmam, ráadásul az egyik MKII volt.
Délután mentem rendesen spottolni, de kettőtől négyig szinte nulla volt a sportautóforgalom. Negyed öt felé találkoztam Nylonnal, innentől együtt járkáltunk. Nylonról tudni kell, hogy szerencsét hoz, ha vele spottolsz, biztos lesz valami új! :) Be is jött a dolog, ötkor le akartam lépni, mert még mindig nem volt forgalom, de mondta, hogy maradjak. Megérte várni, mert negyed óra múlva elég erős ötpercünk volt.
Először begurult a térre egy F430 Spider, SLR, 911 Turbo combo, szép sprintet lenyomva el is kaptuk őket:
Visszaültünk a szoborra és vártunk tovább, de gondoltuk, hogy ez már nem lehet ma nagyon überelni. Pedig lehetett! Egy percre a combo-ra begurult a már ismert fehér SLR, körbement a téren, de a Lánchídnál csatlakozott hozzá egy POSCHE CARRERA GT! Szerencsére született olyan kép, amelyiken mindkettő látszik, Nyloné jobb lett: Furcsa, hogy a válság kellős közepén két magyar rendszámos szupersportautóval egyszerre találkozhat az ember. Egyébként, ha lett volna időm gondolkodni eszembe is jutott volna ott rögtön, hogy én már láttam CGT - SLR combot, szóval ez a második volt életemben. :P
Nem volt idő ezzel foglalkozni, rohantam a GT után, mivel beállt a dugóba. Önveszélyes módon a 4 sávos út közepén futottam, nem nagyon érdekelt a dolog. Az autó elejéről is lett képem, amikor indulni szeretett volna, de még előtte álltam úgy tudatta velem, hogy menni akar, hogy rárúgott a gázra.A Carrera GT vadi új, most hozták be az országba. Mi láttuk először Nylonnal és mint kiderült bence93-éknak is meglett, ők az oldalt lévő árkádsor alól fotóztak. Maradtam este hétig és sok érdekes autót sikerült még fotóznunk, például egy Ferrari 308 GTS megállt nekünk, hogy fotózhassuk, majd padlógázzal elszálguldott.
Sajnálom, hogy csak a kompakt gép volt nálam, a rendessel sokal jobb képek születhettek volna...