2009. augusztus 21., péntek

A Diablo esete

Teljesen véletlen volt, de nagyon jól esett, mert aznap csak ez volt igazán jó autó. Úgy kezdődött, hogy Marco jött föl Pestre és Én, Zo és Gaben kimentünk elé a Nyugatiba. Mielőtt elindultunk volna mindenki elővette a gépét és ekkor odajött hozzánk egy taxis. Kérdezgetett a gépekről, mert a fiának akart venni valami hasnlót. Végül eljutottunk oda, hogy autókat fotózunk. Mutatott egy képet a mobilján, amin egy Enzo volt, persze Londonban fotózta. De eszébe jutott, hogy látott előző nap egy "Lámbordzsíni Diabló"-t a Rottembiller utcában. Elmondta odáig az utat, mi megköszöntük az információt és el is indultunk rögtön, hátha még ott van. Simán odajutottunk, majd az utca elejéről ki is szúrtam a lámpáját egy konténer mögül. Volt nagy rohanás, majd több mint fél órán át fotóztuk.
Gyönyörű volt:
Marco kitalálta, hogy a hátuljáról fölülről is lehetne képet csinálni, ha fölmászunk a konténerre. Először Ő ment, majd én is bemásztam. Nem volt kellemes és a kép sem lett jó. Zo véletlenül lekapott... ...ezért lassan terjedni fog, hogy szabadidőmben fotózás mellett kukázom is. :)

Aznap még láttunk pár érdekes autót, de ez volt a csúcs. Mivel este már nem találkoztunk a taxissal, ezért ITT is szeretném megköszönni, hogy elmondta, hogy merre találjuk a Diablot. Régóta kerestük, de arra soha nem járunk, ahol állt, nélküle nem is mentünk volna oda.

2009. augusztus 19., szerda

Porsche-szalon látogatás

Régóta terveztük, hogy elmegyünk a Porsche szalonba Zo-val, de valami új autó érkezéséhez akartuk kötni a látogatást. Amint megjelentek a képek a szalon előtt álló Panamera-ról rögtön megbeszéltünk egy időpontot.
Az odaút nem volt sima, nem tudtam pontosan hol van, ezért egy nagyobb kerülővel jutottunk oda, de az autók kárpótoltak. Ez fogadott odaérkezésünkkor:
Belépve, pedig ez a látvány tárult a szemünk elé:
Volt fogalmunk, hogy mire számíthatunk, de azt, hogy 3 Panamera és egy 911 Carrera RS áll bent, azt nem gondoltuk volna. Na meg persze ott volt a GT3 MKII is, amit elég rossz helyre tettek át, de így is készült róla pár jó fotó, főleg részletek: A Carrera RS nagyon szép állapotban volt és érdekes, hogy padlizsánlila színe volt. (ilyet még nem láttam képeken sem) A többi Porsche mellett (amelyek szintén érdekesek voltak) a 3 Panamerának szenteltem több időt. Élőben jobban néznek ki, mint a fotókon, de a felnik nem tetszenek. (a Turbo-é elmegy) Mindhárom modellváltozat ott volt, megnézhettük az S, a 4S és a Turbo közti különbségeket. Szerencsére a színük is eltérő volt, a legjobban a kék tetszett, ráadásul azon volt a legszebb felni is.

Szép volt a 3 egymás mellett: A Carrera RS elég picinek tűnt a nagyra nőtt utódok mellett: A barna Panamera már el volt adva. Remélem hamar megszaporodnak az utakon. Érdekes lesz látni az első élőben, utcán lehet, hogy megint máshogy fog mutatni, majd csak az első találkozás után tudok biztos véleményt mondani az autóról, de egyelőre tetszik.