2009. július 3., péntek

Kirándulás Pozsonyban

Egy nappal a skóciai utam előtt elmentem Pozsonyba "kirándulni", értsd autókat fotózni. :D Korai vonattal mentünk, 9-kor már sétálgattunk. Majd nemsokkal a megérkezésünk után már meg is volt az első autónk, egy 599-es:
Nagy örömmel indultunk tovább és a nap folyamán nem is csökkent nagyon a lelkesedés. Ide-oda ingáztunk a városban, főleg két pont érintésével. Ott minden alkalommal láttunk valamit, sokszor több autó is érkezett körülbelül fél óra alatt.
Így történt az, hogy délelőtt fotóztunk egy Brooklands-et:
De délután már egy Continental GT Speed társoságában láttuk:
A másik fontos hely az autópálya melletti pláza és az onnan nem messze lévő Luxusautó-telep volt. A pláza parkolóban sok autó megfordult, a mélygarázsban is találtunk pár jó autót:
Abban a szalonban nem sikerültek olyan jól a fotóim, mert kint nagyon sütött a nap, bent pedig sötét volt. Ha befelé fotóztam, akkor a sötét miatt nem lett jó a kép, ha a szalonból kifelé, akkor meg kiégett... Két GranTurismo, egy F430, egy 360 Spider, egy GT2-es Porsche és egy Cobra volt ott:
A másik szalon, ahova ellátogattunk kint volt a város szélén. Út közben láttunk egy Phantomot, de nem sikerült lefotózni. (ez volt az egyetlen látott autó, amiről nincs fotó)
A szalon így festett belépéskor:
A belselye ilyen volt:
Nagyon rendes volt az "eladó", mindent kinyitott nekünk szó nélkül. Sok jó fotó született itt, a többieket is lefotóztam:
Innen a belvárosba mentünk vissza megint, de hamarosan elkezdett szakadni az eső, így fél órát egy kapubejáróban kellett töltenünk, majd a pocsojákat kerülgetve elindultunk, hátha lesz még valami az eső után is.
Volt is, méghozzá egy Aston Martin DBS, gyönyörű zöldes színben. Állva is lefotóztuk a Brooklands helyén (amit láttunk elmenni), majd jött a tulaj és elindult. (a barátnője egy fehér M6-os BMW-vel volt) Kifogták az első pirosat, ezért ott is lefotóztuk őket. Egy pillanatig láttam még, majd eltűnt:
Délelőtt láttunk egy pillanatra egy GranTurismo S-t, de egyikőnk sem tudta lefotózni, emiatt nagon szomorúak voltunk. Korán indultunk a vonathoz, szerencsénkre. A vasúttól nem messze megjelent a GT, de egy lámpámál elkanyarodott. Futottunk utána és azon az utcán jött vissza később, ezért erről az autóról sem maradtunk le.
A vonatút vidáman telt hazafelé, a fotókat nézegettük és beszélgettünk. Nagyon elfáradtunk az egész napos rohanásban, de jó nap volt nagyon.

2009. június 30., kedd

Ferrari tréler

Az 599 HGTE kapcsán kaptam egy kommentet, amiben mutattak két spottot, ahol ugyan azon a tréleren visznek autókat. Csehországban látták a trélert, de valószínűleg hozzánk jött:
A kék California EZ lehet, ami azóta már rendszámot kapott, mert eladták. A piros pedig a múltkor kiállított lehet, amely még próbarendszámmal fut.

Ferrari 599 HGTE spott

Délelőtt elmentem a MOM-ba vásárolni + megnéztem a garázst is, de semmit nem találtam lent. Amikor onnan kiléptem elhúzott a piros RT-10-es Viper, de nem tudtam lefotózni...
Villamossal bementem a Moszkvára és közben láttam meg a dugóban ezt a szépséget! A Moszkván leugrottam a villamosról és rohantam vissza érte. Jól kicselezett, körbefutottam a Moszkván, de nem lett meg, mert mindig egy lámpával előttem járt. Közben megálltam egy képre egy bordó R33 miatt, de nem adtam föl az üldözést.
Jött a 6-os villamos felugrottam arra és mentem utána. Szerencsére egy piros lámpát kifogott (az összesen lámpán átment addig) és még egy kis rohanás után végre meglett. Sajnos az elejéről nincs képem, mert épp zöld lett, amikor odaértem.

A HGTE modellváltozat alacsonyabb és keményebb futóművet kap, új sportkipufogója van és szénszálas a belső, valamint új a felni. Elég jól megy, ha Stirling Moss is b*zdmegol benne! :D