2009. július 3., péntek

Kirándulás Pozsonyban

Egy nappal a skóciai utam előtt elmentem Pozsonyba "kirándulni", értsd autókat fotózni. :D Korai vonattal mentünk, 9-kor már sétálgattunk. Majd nemsokkal a megérkezésünk után már meg is volt az első autónk, egy 599-es:
Nagy örömmel indultunk tovább és a nap folyamán nem is csökkent nagyon a lelkesedés. Ide-oda ingáztunk a városban, főleg két pont érintésével. Ott minden alkalommal láttunk valamit, sokszor több autó is érkezett körülbelül fél óra alatt.
Így történt az, hogy délelőtt fotóztunk egy Brooklands-et:
De délután már egy Continental GT Speed társoságában láttuk:
A másik fontos hely az autópálya melletti pláza és az onnan nem messze lévő Luxusautó-telep volt. A pláza parkolóban sok autó megfordult, a mélygarázsban is találtunk pár jó autót:
Abban a szalonban nem sikerültek olyan jól a fotóim, mert kint nagyon sütött a nap, bent pedig sötét volt. Ha befelé fotóztam, akkor a sötét miatt nem lett jó a kép, ha a szalonból kifelé, akkor meg kiégett... Két GranTurismo, egy F430, egy 360 Spider, egy GT2-es Porsche és egy Cobra volt ott:
A másik szalon, ahova ellátogattunk kint volt a város szélén. Út közben láttunk egy Phantomot, de nem sikerült lefotózni. (ez volt az egyetlen látott autó, amiről nincs fotó)
A szalon így festett belépéskor:
A belselye ilyen volt:
Nagyon rendes volt az "eladó", mindent kinyitott nekünk szó nélkül. Sok jó fotó született itt, a többieket is lefotóztam:
Innen a belvárosba mentünk vissza megint, de hamarosan elkezdett szakadni az eső, így fél órát egy kapubejáróban kellett töltenünk, majd a pocsojákat kerülgetve elindultunk, hátha lesz még valami az eső után is.
Volt is, méghozzá egy Aston Martin DBS, gyönyörű zöldes színben. Állva is lefotóztuk a Brooklands helyén (amit láttunk elmenni), majd jött a tulaj és elindult. (a barátnője egy fehér M6-os BMW-vel volt) Kifogták az első pirosat, ezért ott is lefotóztuk őket. Egy pillanatig láttam még, majd eltűnt:
Délelőtt láttunk egy pillanatra egy GranTurismo S-t, de egyikőnk sem tudta lefotózni, emiatt nagon szomorúak voltunk. Korán indultunk a vonathoz, szerencsénkre. A vasúttól nem messze megjelent a GT, de egy lámpámál elkanyarodott. Futottunk utána és azon az utcán jött vissza később, ezért erről az autóról sem maradtunk le.
A vonatút vidáman telt hazafelé, a fotókat nézegettük és beszélgettünk. Nagyon elfáradtunk az egész napos rohanásban, de jó nap volt nagyon.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

angliai beszámoló mikorra várható? :)

Erneszt

Juhász Márton írta...

Nem tudom, hogy érdemes-e írni. Nem sok jó történt...