2010. május 25., kedd

Hungaroring Nyílt nap 2010. 05. 24.

Furcsa volt, hogy tavasszal már ez volt a második nyílt nap, de nem bántuk, sőt így utólag nagyon is örülünk neki!
Szerencsére odafelé most sem kellett gyalogolnunk, hála Spotternek, aki kivitt minket autóval. A nyelvtudásának is hasznát vettük az osztrák Shelbysnél, akitől sok információt megtudtunk. (jól fel lett húzva az autó)














Amit rögtön észrevettünk megérkezéskor, az a bolgár különítmény volt. 4 autóval jöttek, de mind nagyon érdekes volt. 2 GT3 RS Porsche ment a pályán, de egy MTM tuningos RS6 Sedant és egy carlsson Mercedes CLS-t is kihoztak a pályára.















A Porschék minden 2-es kategória menetében ott voltak, elég jól mentek. (csak a Z06 és a Ferrari volt igazi ellenfél, na meg a piros EVO) Általában együtt jöttek le a pályáról. Ilyenkor volt érdemes fotózni, mert a futamok közt a boxban pihentek.










































Régi ismerősök, állandó résztvevők is kint voltak most is, róluk további jó képek készültek. Az MTM RS4-ről megtudtuk, hogy kompresszorral sikerült elérni az 560 lóerőt, ami azért szép teljesítmény! A Corvette most a gyári felnikkel ment, ami jót tett a képeknek.




























A nagy meglepetés a Ferrari volt! GTO hívott fel, hogy megy az M3-as felé egy 360 Spider, ami valószínűleg hozzánk megy és tényleg! Nem sokkal később megjelent a pályán. Nagyon rendes volt a tulaj, rögtön ígéretet is kaptunk a pályán való autózásra. Addig is sok képet csináltunk az autóról:















Sajnos nem volt lehetőség arra, hogy mindannyian beüljünk, így a szerencsére bíztuk a döntést. Gaben mehetett végül a pályán, míg én a parkolóban tettem meg vele egy kis utat. Ez is nagy élmény volt, nagyon kellemes autó! (A tulaj megígérte, hogy legközelebb is jön és akkor én kezdek. :D )





















Autós érdekességből jutott még aznapra. A sok ismerős mellett kijött a magyar Caterham és a Wiesmann is. Mindkettő nagyon érdekes volt, bár nekem biztos, hogy a Wiesmann kéne. (igaz pályán jobb lehet a Caterham, főleg erősebb motorral)















Az ismert Aston MartinV8 Vantage Roadster is kijött megint, de most ment is a pályán, igaz csak egy menetet. Szép hangja volt a célegyenesben.














Valamikor nyáron lesz a következő ilyen alkalom (ha addig nem tesznek be még eget a naptárba), amit már nagyon várok. Most az idő is kedvezett nekünk, hátha akkor is legalább ilyen jó lesz és esetleg új autók is érkeznek külföldről.