2009. augusztus 25., kedd

Hungaroring Nyílt nap 2009. 08. 24.

A Nyílt napról már majdnem egy hónappal előtte tudtunk, ezért volt időnk megtervezni a kimenést. Sokakkal együtt mentem ki, majd ott találkoztunk a többiekkel. Amikor már mindenki ott volt csináltunk egy csoportképet:Kiérve nem sok igazán jó autó fogadott minket, valamint sok volt az ismerős. Számítottunk arra, hogy a Ferrari kijön, ami meg is történt. Gábor eltűnt két percre, amikor legközelebb előkerült már a Ferrariban ült. Csak nézett mindenki, hogy ezt hogy csinálta. Szerencsére nagyon rendes volt a tulaj, mert még három embert elvitt egy jó tíz perces autókázásra. Én kerültem sorra másodikként. Itt már benne ülök:
Nem indulhattunk azonnal a pályára egy baleset miatt ( a Golf kereke kiesett), de addig beszélgettem a tulajdonossal, aki nagyon rendes volt.

Az elindulás sem volt semmi, de a célegyenes-végi kanyar döbbentett meg leginkább. Ott történt az első fékezés, ami után jobbnak láttam kapaszkodni. Hiába támasztottam ki magam lábbal majdnem kiestem előre az ablakon. Ráadásul a tulaj szerint még nem a legjobb a tapadás. Nagyon kemény körök következtek. Szerencsére csak párszor volt olyan autó előttünk, ami igazán föltartott, a többieket nem volt nehéz megelőzni. Amikor kiszálltam a gyomrom és a fejem tiltakozott egy kicsit, de hamar helyreálltak a dolgok. Az érzés viszont nem akar szűnni még ma sem. NAGYON KÖSZÖNÖM A LEHETŐSÉGET!!!

Az utazás után pihenésképp körbejártam a parkolót és lefotóztam az érdekesebb autókat. Rögtön itt volt Misiék gyönyörű Furgonettje, amit régóta meg akartam már nézni: A beszámolójukat ITT olvashatjátok.

A pályai nagy ellenfél, a Z06-os Corvette is kint volt (mint mindig), sikerült róla egy jó képet csinálnom:Amikor Gaben került sorra a Ferrarival, akkor csinltam egy jó képet az autóról:Kijött a pár nappal előtte utcán is elkapott Vantage Roadster is, de nem ment a páylán, csak nézelődött:Volt egy autó, amit nem értettem. Egy Porsche, amely rózsaszínes-lilában tündökölt és tele volt rakva kerekekkel:Nagy meglepetés volt egy BMW M3 CSL, ugyanis magyar rendszámos volt. Nem tudta róla, de örülök, hogyvan itthon is egy, mert nagyszerű pályaautó. Egy sima M3-assal érkezett, sok gumi is volt náluk, látszott a felkészülés.Szép számmal voltak Osztrákok, de Angolok is, amit nem tudtam mire vélni... A közelebbi "ismerőseink" több Focus RS-sel, valamint két Caterhammel érkeztek. A sárga ráadásul R500-as volt, ami jobb időt ment a Top Gear pályán, mint a Veyron. Nekem a szürke jobban tetszett, igaz lényegesen lassabb volt: Nem sokáig maradtunk délután, mert nem volt túl sok autó, amit érdemes lett volna fotózni, valamint nekem is dolgom volt még aznap. Másnap tudtuk meg, hogy az egyik Shelby Mustangot összetörték. Készült egy videó is az eseményről.

Fotós szempontból nem volt túl jó a rendezvény, de a Ferrari megmentette a napot, így mindig emlékezni fogok rá!

Drift KOE Máriapócs 2009. 08. 22.

Nagyon vártam azt a napot, amikor az Autolaborral mentem driftet fotózni, mert ilyet még nem csináltam addig.
Messzire mentünk, Máriapócsot több mint 3 óra utazás után értük el. (+ előtte egy KGST autótalálkozóra is benéztünk.) Felállítottuk a "táborhelyünk", majd mentünk is fotózni. (előtte kiváltottuk a sajtós kukásmellényeket)
Jó volt végre nem a közönség soraiból fotózni, hanem a pálya mellett állva, közelről. Így sokkal intenzívebb volt az élmény, nagyon élveztem.
Egyszer rám is szóltak a versenyek közben, hogy ne álljak túl közel a pályához, mert elég veszélyes. Konkrétan ezután a fotó után szóltak: Közben szívta mindenki a füstöt, ami szállt az egész pályán:Féltem, hogy nem sikerülnek majd jól a képek, a gyorsaság és az autók mozgása miatt, de szerencsére meg tudtam oldani a helyzeteket. Született is pár jó fotó:Az esti képektől féltem igazán, mert abszolút nem fotóztam még ilyen körülmények között. Be is igazolódott a félelmem, mert ezzel géppel nem voltam a helyzet magaslatán. a vaku túl gyenge volt és sokáig töltött, ezért a képek nem lettek igazán jók. Egy viszont nagyon jól sikerült, erre büszke vagyok:Jó nap volt, szerencsére nem esett az eső, csak miután hazaértem, olyan 3 felé. (11-kor indultunk haza) Elfáradtam, de élményekben gazdag, jó fotókkal teli napot sikerült összehozni.