2009. április 14., kedd

Egymást követő rendszámok

Nemrég akadtam rá ezekre az egyezésekre. Mondjuk a hátterükről nem tudok semmit...
Két ugyan olyan Corvette FMG-002 és FMG-003 rendszámmal:Gondolom egyedi rendszámokról beszélünk, mert ugye az F-en már rég túl vagyunk, gondolom valami cég lehet, akik az autókat is összehangolták! :) Vagy erről beszélünk talán? - csak vicc volt...
Valamint egy Maserati 4200 GT és egy Gransport RO-GT-420 és RO-GT-421 rendszámmal:
A nagy képeken a jobboldaliak az én képeim, a Corvette ZO-é, a 4200 GT pedig Mufracseké.
Ha megtudok még valamit, természetesen megírom! :)

2009. április 13., hétfő

Hungaroring Nyílt Nap 2009. 04. 01.

Életem első nyílt napja volt, de nem csalódtam benne. A HÉV-en találkoztam Lamboboy-jal, majd együtt gyalogoltunk a pályáig. A kerítésen másztunk be, ugyanis a főbejárat nagy kerülő lett volna. (ismerik, szóval nem riasztották az őröket) A kerítés tetejéről csináltam egy panorámát a ringről.
Reggel még elég rossz idő volt, de délutánra kisütött a nap és jó meleg is lett. A cuccunkat lepakoltuk az irodájában, majd rögtön lementünk a pályára robogóval. Akkor még a "gyengébb" gépek köröztek, szóval csak gyakoroltunk. Amikor visszaértünk a parkolóba az 599 már elment, szóval arról csak két képem volt a pályán:
Sokan mondták, hogy 5 GTR volt, de Badert nem láttam kint, valamint az arany Viperről sincs képem. A Cseh GTR-es lányok nagyon kedvesek voltak, Iron még fotózgatta is őket a kocsikkal. :) Itt vannak a gépeik: Lamboboy-nak köszönhetően olyan helyekre is bejutottam, ahova "földi halandók" nem mehetnek. Láttam a pódiumot és a vezérlőközpontot is, meg ugye robogóval bejártuk a pályát.
A pálya kamerarendszerének a képe ide fut be:
Le kellett mennünk a benzinkúthoz, így a szoborparkot is útba ejtettük. Nem sok időt töltöttünk itt, siettünk vissza az autókhoz, de egy csináltam pár jó képet ott is:
Később újra lementünk a pálya alsó szakaszához, de itt már élesben fotóztuk a nagyokat. A nap is kisütött, ezért könnyebb volt fotózni a mozgó autókat, de nekem így is fókuszálási problémáim voltak... Azért sikerült pár igazán jó képet csinálnom:
Mufracsek ötletén jót röhögtünk. Néztük ugyanis, hogy a magyar GTR kipufogója mekkora, szemre simán belefért egy mobil. Ezt valósítottuk meg:A csehek nem csak a GTR-ekkel villantottak, a Porsche flotta is impozáns volt. Igaz reggel akadt egy kis gond, de megoldották barátilag:A nap egyik utolsó menete előtt sikerül úgy felsorakoznia az autóknak, hogy egymás melé került a 3 Porsche! Szép látvány volt:Sajnos az Ariel Atom nem tudott kijönni, mert nem tudott trélert szerezni. Sebaj, a következő nyílt napon már ott lesz. Lamboboy szerint így is sokkal több kocsi volt, mint általában lenni szokott, pedig ugye hétköznap volt, sokaknak el kellett kéreckedni a munkából. (én is "lógtam" a suliból)
Nagyon jó nap volt, jól éreztük magunkat és jókat fotóztunk. Lamboboy galériája itt található. Mufra, Iron és én pedig Indafotóra töltünk, a hungaroring címkén sok fotót láthattok.