2009. július 24., péntek

Skóciai utazás beszámoló

Hosszú volt a Skóciai utazás és sajnos autós szempontból nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Nem sok szabadidőnk volt és nem feltétlenül azon a környéken mozogtunk, ahol jó autókra bukkanhattam volna. Ettől függetlenül nagy élmény volt az utazás.

Az első megállónk Belgiumban volt, Gentben laktunk. A városban sétálva elzárva láttam egy Continental GT-t. Fotózni csak egy SL 55 AMG-t tudtam:
Az autópályán sok kocsit láttm és megpróbáltam fotózni is, több-kevesebb sikerrel. Doverben a kikötőnél fotóztam még pár autót, amik jöttek le a kompról. Sok Elise volt, színben ez tetszett leginkább:
Egyszer kerültünk igazán nagy dugóba, ami egy 4-es karambol miatt alakult ki egy városi bevezető szakaszon. Én csöppet sem bántam, mert pár jó autó is elment mellettünk, például ez az F355-ös:
Edinburgh-ben sok autót láttam a buszról, de séta közben csak ez lett meg:Rákerestem a rendszámon lévő névre és kiderült, hogy egy skót hokicsapat játékosáé.
St. Andrews-ban nem volt szabadidő, de én csináltam magamnak. A célállomástól nem messze megláttam egy parkoló 550-est, de a buszról nem lettek jók a képek. Ezért megkértem a tanárokat, hogy engedjenek el, szerencsére belementek. :)
Most jöjjön a lényeg, London és Párizs!
London, mint város lenyűgözött, viszont a "jó autós részeket" egyátalá nem érintettük, tehát a városhoz fűzött autós reményeim egyátalán nem teljesültek be...
A városba befelé menet két szalon mellett is elmentünk, a képek sajnos nem lettek jók:
Az Aston szalonban jópár V8 Vantage állt + mögötte is volt még autó bőven. (azokról nincs kép) Kis idő múlva egy márkafüggetlen luxusautó-kereskedés mellett mentünk el, itt is volt pár durva gép: (jobb oldalt a fehér egy Continental GTC)

Londonban a 2 teljes nap alatt olyan autókat hagytam ki, hogy Jaguar XKR-S, Porsche 911 GT2, Aston Martin DBS... (a durvábbakat meg egyátalán nem láttam, lévén a Harrods közelében sem voltunk)
A legjobb autó, ami meglett az egy Azure volt, ráadásul Londonban ez lett a legjobb autós képem: Visszaúton Európába Doverben megint láttam pár autót, valamint itt született meg az egész út legjobb autós képe is. Egy Mercedes C 63 AMG T-ről van szó, amit a kompon is sikerült lefotóznom:
Ez is jól sikerült kép, de a legjobb mégis ez:
Párizsban az ellentétét tapasztltam a londoni dolgoknak. A város nem tetszett, viszont láttam pár ütősebb autót.
Volt egy óra szabadidő a Diadalívnél, ezért itt születtek az autós képeim. Egy óra alatt vagy 15 autót láttam, itt a 3 legdurvább:
Az Eiffel-toronyhoz csoportta mentünk, de útközben volt alkalmam fotózni. Útközben egy Ferrari store-t láttam, bent egy Scuderia állt, a bolttól nem messze egy Arnage parkolt.
Hazaúton lemerült a gépem, ezért még több autó került a kihagyott autók listájára, köztük egy Veyron Grandsport is:
Az utazás összességében jó volt, de már tervezem a következőt. Ha sikerült Mufrával jövőre megyünk Londonba tisztán autófotózásra. :)