2008. július 15., kedd

Arany GT Speed combo

Combo-k: (a második fotó Mufracseké)



Két jó képem az elejéről:



Ma meglepő dolog fogadott a Kempinskinél. Két, teljesen egyforma GT Speed állt a bejáratnál! :) Jobban megnézve őket két külömbséget találtam:
  1. Rendszám
  2. Fabetét

Elég rosszul álltak, ezért nem tudtam igazán jó combo fotókat csinálni, pedig még az SLR is ott állt. Viszont panorámaképet is csináltam, azon már jobban látszik a két gép.

Sport- és luxusautók fogyasztása

Mostanában az autók világában a fogyasztás a téma. Mindenki igyekszik csökkenteni azt, a CO2-kibocsátásának csökkentése a cél! Persze nem mindenki gondolja így és sorra születnek a benzinzabáló sportkocsik a Green-Peace aktivisták nagy örömére!
Itt egy lista néhány luxusjármű fogyasztásáról: (nem hivatalos adatok)

Lamborghini Murciélago LP 640 21,4 Liter
Lamborghini Murciélago Roadster 21,4 Liter
Ferrari 599 GTB Fiorano 21,3 Liter
Ferrari 612 Scaglietti 20,7 Liter
Bentley Arnage RL 19,5 Liter
Bentley Azure 19,5 Liter
Bentley Brooklands 19,5 Liter
Dodge Viper SRT-8 19,1 Liter
Maserati Quattroporte 18,9 Liter
Ferrari F 430
Scuderia 18,3 Liter
Aston Martin DB 9 17,8 Liter
Bentley Continental GTC 17,2 Liter
Ferrari F 430 17,1 Liter
Lamborghini Gallardo 17,0 Liter
Bentley Continental GT Speed 16,6 Liter
Bentley Continental Flying Spur 16,6 Liter
Maybach 62 S 16,5 Liter
Maserati GranTurismo S 16,4 Liter
Maybach 57 S 16,4 Liter

Román SLR érdekességek

A Román SLR először a Westend-Hiltonnál tűnt föl, Mufracsek találta meg. Most a Kempinskinél parkol egészen csütörtökig. Apropó parkolás! Ez is nagyon ráállt a falra az orrával:

A tulaj magyar származású, de Romániában él. Annyit tudni róla, hogy játékgépekkel szerezte a vagyonát, a múltkor szerepelt a Fókuszban. Krissnek volt egy gondolata, hogy ez állt itt régebben ideiglenes német rendszámmal:
(a kép Mufracseké)

Amikor én kimentem hozzá zuhogott az eső, de így is jó képeket készítettem. Épp elindultam haza, amikor megérkezett az arany GT Speed, ezér visszamentem combo-fotókat fotózni, de nem "jól" állt le a Speed... Legjobb képem róla:

2008. július 14., hétfő

Szlovák-e a fonyódi 599?

Balatoni nyaralásom alatt sikerült megcsípnem egy Ferrari 599-est, aminek egyedi Szlovák rendszáma volt. (BA-GTBF1) Először arra gondoltam, hogy adóspórolás miatt Szlovák és egyébként Magyarországon használják, de később jobban megnéztem a rendszámtábla keretét és nem a WARM UP-os volt... Tudom, hogy ez nem jelent semmit, mert bárki lecserélheti, de szerintem ez nem Magyar.



Ellengondolat:

A Ferrari az igazságos terjesztés érdekében megszabja, hogy egy ország hány darabot kaphat az egys modellekből. Ez nagyban függ az ország méretétől és gazdasági helyzetétől. Magyarország ugye se nem nagy, se nem gazdag... , ezért 599 GTB-ből csak egy jut nekünk, amit pedig már megvettek. (Fekete, Tatabányai ) Ha valaki Magyarként mégis szeretne 599-est, akkor vehet külföldön is, abban az esetben, ha már az országra kiszabott mennyiség elfogyott!
Ezért gondolom, hogy emberünk kiment szlovákiába és ott vett 599-est és még adót is spórolt!

MINDENKI DÖNTSE EL, HOGY SZERINTE MELYIK AZ IGAZ! :)




Ferrari 456M GT magyar rendszámmal

A nálunk időző Ferrari 456-ot most hozhatták be az országba. Eddig ideiglenes német rendszáma volt, de Mufracsek lekapta az új Magyar rendszámával is:

Német rendszámmal:

Az új Magyar rendszámmal:Újabb Ferrari típusról mondhatuk el, hogy magyar darab is van belőle! :)

A blog célja és kezdésnek egy kis magyarázkodás

Sziasztok!

Marci vagyok, budapesti autospotter! Az első szavam az "autó" volt, tehát kiskorom óta imádom az autókat, de főleg a sportautókért vagyok oda. Másik hobby-m a fotózás! A spotterkedéssel összekapcsltam a két hobby-m, sok jó kocsit láttam-fotóztam már és sok ismerőst-barátot szereztem.

A blogban bulvárszerű információkat szeretnék megosztani a Magyarországon történő sportautós eseményekről, észrevételeimről. Az általam fotózott "Nagy durranás"-okat is megosztom majd, de nem én fogom a főszerepet játszani a blog bejegyzéseiben, hanem az a fotós közösség, akik a 'penge_verdák' címkével fotókat töltenek föl!