2009. május 6., szerda

Külföldi rendszámok itthon

Már régóta ki akartam deríteni, hogy miért van tele Budapest "PA" és "ND"-s autókkal és végre sikerült Csongor segítségével. Egy autó kapcsán kerültünk kapcsolatba, végül a kérdésemre nagyon pontos és részletes választ adott, be is másoltam a levelet:

"Szia Marci!

Azért látsz Mo-on annyi passaui (PA), rosenheimi (RO), fürthi (FÜ) vagy müncheni (M)
rendszámos autót, mert ebben a négy városban vannak azok lízing cégek, akik magyarokra specializálódtak. Ezek között a lízing cégek között van nem is egy tiszta magyar tulajdonú.
München azért inkább kivétel, mert ott sok magyar állampolgár német cégének (kft-k) van székhelye.
  1. Nem vizsgálódik ezért az APEH, hogy milyen forrásból van a jövedelem a luxus autóra, amit egy új autó vásárlása esetén Magyarországon megtehet és gyakran megtesz.
  2. Így kerülik ki a regadót, ami szintén komoly összeg.
Az amerikai, lichtensteini és a svájci rendszámok szintén ugyan erre a történetre épülnek. (Az amerikai és lichtensteini rendszámosak nem lízingeltek)"

Az "FL"-es rendszám volt az első a regisztrációs adó kikerülésére szolgáló megoldás, majd jött a Floridai rendszám, közben pedig elszaporodtak a németek is.
Spottolás szempontából ez annyit jelent, hogy ha látunk egy ilyen rendszámos autót és nem sikerül lefotózni, akkor nem kell nagyon búsulni, mert valószínűleg Magyar, később még megtalálhatjuk. :)

Nincsenek megjegyzések: